Iniciativa Legislativa Popular del Montseny

Pla Caufec

Crònica d'una xerrada en defensa del territori. Acte celebrat a Cardedeu el 31 de març passat

Benvolgude i benvolguts,
Avui donem compte d'un acte en defensa del territori que es va celebrar ja fa unes setmanes al Casino de Cardedeu. La importància del problema i la relació amb la situació actual que viu el Montseny, per l'anul·lació del Pla Especial de protecció, fan que el que es va debatre en aquesta xerrada adquireixi un relleu especial.
A continuació la crònica i alguna foto de l'acte.

 
Quan el Model Barcelona arriba al territori

Darreres notícies sobre el macrojudici contra els companys de Ni Muts Ni a la Gàbia. Absolució!

Benvolgudes i benvolguts amics,

Avui és un dia de celebracions. Ha guanyat la desobediència civil contra la prepotència, contra la repressió i contra els interessos foscos que vinculen institucions públiques a interessos privats il·legítims. Ha guanyat la resistència contra els poderosos. Han guanyat l'honestedat i la solidaritat contra la rapinya.

Encara manca un segon judici, però el primer pas ja l'han guanyat. Avui estem de festa!

Reproduïm a continuació la comunicació que ens envien els companys d'Esplugues.


Absolució pels encausats d'Esplugues en defensa de Collserola

El jutge titular del Penal número 27 de Barcelona absol a tots els encausats d’Esplugues per manifestar-se fa 7 anys en defensa de Collserola. El jutge sentencia: “No ha quedado acreditado que ninguno de los acusados participara en ninguna de las agresiones a agentes, actos vandálicos, altercados y desobediencias que se describen [...] si bien es verdad que algunos de los funcionarios policiales han señalado durante sus declaraciones a alguno de los acusados como los autores de algunes de tales acciones, la certeza y fiabilidad de tales identificaciones ha de ser seriamente puesta en duda”.

Ni muts ni a la gàbia dimarts 4 de novembre: 3ra sessió #macrojudici #absolució

Breu resum de la sessió del judici contra els companys d'Esplugues, celebrada el 4 de novembre a la ciutat de la Justícia

 

A 10 de novembre de 2014, més de set anys després del conflicte que va generar l'avarícia dels promotors i la complicitat de les autoritats locals, la situació judicial és la següent:

La Fiscalia ha rebaixat el delicte de desordre p¡úblic a la categoria de faltes. Ha retirat el delicte d'atemptat que imputava al company Jofre, però en canvi el manté per en Miguel Angel, a qui demana una pena de divuit mesos de presó. Per altra banda, també manté totes les faltes de desobediència contra tots els inculpats.

Per la seva banda, l'advocadessa dels Mossos, rebaixa la petició de desordres a falta, però manté les peticions d'atemptat per a dos companys, o bé els rebaixa a delicte de resistència, pels quals  les penes serien de sis mesos. En qualsevol cas, manté totes les peticions de faltes de desobediència.

Finalment, la defensa manté la petició de lliure absolució per a tots els encausats.

El dia 18 de novembre el tribunal notificarà la sentència d'aquest macrojudici.

 


Cal seguir alerta per tal de donar tot el nostre suport a aquests companys!

No podem permetre que ofeguin, amb la por, la protesta legítima dels ciutadans que defensen el territori.

Ni muts ni a la gàbia dimarts 4 de novembre: 3ra sessió #macrojudici #absolució

Els companys de Ni Muts Ni a la Gàbia ens envien l'avís del canvi de data per la tercera sessió d'aquest judici, que se celebrarà demà dia 4 de novembre.

Us convidem a personar-vos a les 9:00h i donar el vostre suport a aquests ciutadans que haurien de ser un exemple en la lluita per defensar el territori i contra l'especulació urbanística.

Podeu trobar tota la informació de la campanya al seu web:

nimutsnialagabia.org

 


 

Comença el judici contra els companys d'Esplugues

A les 9:00h del dia d'ahir començava el judici contra sis persones del col·lectiu ciutadà que, des dels inicis dels anys noranta, s'hi han estat oposant al pla CAUFEC.

Aquest pla pretenia establir una zona urbanitzada que incloïa habitatges de luxe i un parc empresarial, dins la zona protegida del Parc de Collserola a Esplugues, promogut per la . Tots els intents de la ciutadania per discutir i modificar el CAUFEC, davant l'ajuntament  i la Generalitat han estat debades. Davant d'aquesta situació el col·lectiu es va mobilitzar i l'octubre de 2007 mil cinc-centes persones es manifestaven a Esplugues, sent colpejats durament pels Mossos d'Esquadra (podeu veure'n els vídeos a la pàgina web de Ni Muts ni a la Gàbia http://nimutsnialagabia.org).

Posteriorment, el març de 2009 es tornaven a manifestar davant l'ajuntament d'Esplugues per l'empresonament d'un dels opositors al pla CAUFEC.

Ara volen jutjar aquests companys acusant-los en un doble judici penal, culpant-los de coses que no han fet. L'objectiu és atemorir la ciutadania per tal que no protestem davant injustícies manifestes. Darrera d'aquest judici hi han interessos molt poderosos.

La CSM vam estar ahir fent costat als veïns i veïnes que es concentraven a les portes de la Ciutat de la Justícia. Ací teniu alguns aspectes de la concentració d'ahir. Adjunt hi trobareu un pamflet explicatiu del conflicte en PDF.


Ni Muts ni a la Gàbia exigeix la retirada de càrrecs davant d'Interior

Benvolguts i benvolgudes,

Reproduïm a continuació el comunicat rebut dels companys encausats per lluitar contra el Pla Caufec a Esplugues de Llobregat, per evitar l'especulació urbanística i en favor de la protecció del Medi Ambient. Manifestem la nostra sol·lidaritat amb la seva lluita i encoratgem tothom a donar-los suport.


Quatre activistes de Ni Muts ni a la Gàbia s'han embidonat a dos bidons de formigó davant Interior. Convoquen a a la manifestació del 18 d'octubre davant de l'Ajuntament d'Esplugues.

Quatre activistes oposats al pla Caufec d'Esplugues —dos d'ells encausats als propers judicis— s'han encadenat avui a les 11h del matí a dos bidons de formigó a les portes del Departament d'Interior (Barcelona). Exigien la retirada dels càrrecs pels quals 6 persones van a judici els propers 27, 28 i 29 d'octubre acusats de desordres públics i atemptat a l'autoritat pels fets ocorreguts en una manifestació de 2007 al municipi baixllobregatí.

L'acció ha acabat a les 15.30h quan totes les activistes han estat alliberades després que els Mossos d'Esquadra trenquessin els bidons amb serres radials, martells pneumàtics i cisalles en poc més de dues hores. L'acció ha finalitzat sense incidents després de la identificació de les 4 activistes.