Activitats relacionades amb el 30è aniversari de la CSM. També n'inclou de l'anterior aniversari, el 25è.

Dissabte 6 de maig a les 19h, xerrada a Can Ramis (Sant Celoni): Què passa al Montseny? i altres lluites del territori carlesl dv., 28/04/2017 - 22:35

Benvolgudes i benvolguts,

Avui us anunciem el primer acte públic de la campanya que engeguem des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), per tal de recuperar la normativa de protecció del massís anul·lada per sentència del Tribunal Suprem.

Celebració del 25è aniversari de La Sitja del Llop-Revista del Montseny

Benvolgudes i benvolguts amics,

Avui tenim el plaer d’informar-vos del programa de celebració del 25è aniversari del naixement de la nostra revista, La Sitja del Llop-Revista del Montseny, del qual ja us havíem donat notícia anteriorment. L’esdeveniment es durà a terme el dissabte 16 d’abril a la Rectoria Vella de Sant Celoni i ha estat concebut com una diada integral.

L'estat dels nostres rius. El cas de la Tordera // rectoria de Riells de Montseny // Diumenge 13 de novembre a les 12h

Rectoria de Riells de Montseny

Benvolguts amics i amigues,

Després de la presentació de la CSM a la UVic, amb la participació del Dr. Pladevall, ens disposem a celebrar l'acte que hem preparat pel proper dia 13 de novembre (diumenge), a les 12h, a Riells de Montseny.

Aquest cop, el biòleg i naturalista Enric Badosa ens explicarà la situació actual d'un riu emblemàtic del nostre Montseny com és la Tordera.

L'actualitat del tema és evident, més tenint en compte les notícies aparegudes a TV3 la darrera setmana, que anunciaven l'aturada total de la planta dessaladora de Blanes, notícies que posen en qüestió, un cop més, les obres de canalització efectuada per l'ACA i Aigües Ter-Llobregat a través de la llera de la Tordera, obres que van comportar la destrucció d'un bon nombre d'habitats protegits.

Us convidem a participar-hi i us informem que els nostres amics de l' AA VV de Riells de Montseny, que col·laboren amb l'organització d'aquest acte, ens preparen una torrada de castanyes per a obsequiar els assistents a l'acte.

Us hi esperem!

 

 

Debat sobre el futur energètic i el canvi climàtic // 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny // Facultat de Biologia (Universitat de Barcelona)

Av. Diagonal, 645, Barcelona, Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona

Benvolguts amics,

Avui tenim el plaer d'anunciar-vos l'acte que se celebrarà el proper dimecres 19 d'octubre, en el marc de la celebració del 25è aniversari de la constitució de la C S M i en col·laboració amb els companys de l'Skamot Verd  de la Facultat de Biologia (UB).

Ateses les circumstàncies actuals, creièm que el contingut del debat que presentem serà d'un interès especial per a tothom.

Esperem la vostra assistència.

Visita guiada als Castells de Montclús i de Fluvià

Sant Esteve de Palautordera - Pça. Santa Margarida

Visita guiada als Castells de Montclús i de Fluvià a càrrec de l’arqueòleg Lluís Vila, d’Estrats.  

El Montseny conserva un patrimoni cultural sovint poc conegut però que és prou interessant per descobrir?lo tot passejant i per conèixer?lo  per gaudir?ne  i  valorar?lo.  En  aquesta  zona,  la  qual  podríem  anomenar  com  la  vall  de Palautordera,  hi  destaquen  el  Castell  del  Montclús  i  el  de  Fluvià,  així  com l’arquitectura  d’alguns  dels  masos  i  l’església  parroquial  de  Sant  Esteve, d’origen romànic.  

Adjuntem el fulletó explicatiu ;-)
 

Excursió guiada a l'ermita de l'Erola (camí a Sant Segimón)

Plaça Major de Viladrau

A càrrec d'en lluís Pagespetit, de Viladrau Educació.

L'Ermita, situada a 900 metres d'altitud, enclavada en un bell rodal de castanyers a mig camí de Viladrau a Sant Segimon. Els primers documents sobre l'ermita daten de l'any 1571. L'edificació actual data del segle XVII. Així, a la llinda de la porta d'entrada, al costat de la porta de l'ermita, hi ha gravada la data de 1621. Aquesta casa era utilitzada pels ermitans de Sant Segimon els mesos de novembre a maig, quan el fred feia més difícil viure el santuari. Destaca la típica i acollidora porxada que decora l'entrada de l'edifici.

Farem una Sortida-passejada fins a l'ermita. Quan  arribem  a  L'Erola  tindrem  cantada  de  la  Coral    Estrella de Tona.

Presentació del projecte de custòdia i de l'inventari dels castanyers centenaris del vessant nord del Matagalls, amb amb pica-pica a l'Erola per a cel·lebra-ho.