Iniciativa Legislativa Popular del Montseny

Comença el judici contra els companys d'Esplugues

A les 9:00h del dia d'ahir començava el judici contra sis persones del col·lectiu ciutadà que, des dels inicis dels anys noranta, s'hi han estat oposant al pla CAUFEC.

Aquest pla pretenia establir una zona urbanitzada que incloïa habitatges de luxe i un parc empresarial, dins la zona protegida del Parc de Collserola a Esplugues, promogut per la . Tots els intents de la ciutadania per discutir i modificar el CAUFEC, davant l'ajuntament  i la Generalitat han estat debades. Davant d'aquesta situació el col·lectiu es va mobilitzar i l'octubre de 2007 mil cinc-centes persones es manifestaven a Esplugues, sent colpejats durament pels Mossos d'Esquadra (podeu veure'n els vídeos a la pàgina web de Ni Muts ni a la Gàbia http://nimutsnialagabia.org).

Posteriorment, el març de 2009 es tornaven a manifestar davant l'ajuntament d'Esplugues per l'empresonament d'un dels opositors al pla CAUFEC.

Ara volen jutjar aquests companys acusant-los en un doble judici penal, culpant-los de coses que no han fet. L'objectiu és atemorir la ciutadania per tal que no protestem davant injustícies manifestes. Darrera d'aquest judici hi han interessos molt poderosos.

La CSM vam estar ahir fent costat als veïns i veïnes que es concentraven a les portes de la Ciutat de la Justícia. Ací teniu alguns aspectes de la concentració d'ahir. Adjunt hi trobareu un pamflet explicatiu del conflicte en PDF.


Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.