Iniciativa Legislativa Popular del Montseny

Esplugues

Comença el judici contra els companys d'Esplugues

A les 9:00h del dia d'ahir començava el judici contra sis persones del col·lectiu ciutadà que, des dels inicis dels anys noranta, s'hi han estat oposant al pla CAUFEC.

Aquest pla pretenia establir una zona urbanitzada que incloïa habitatges de luxe i un parc empresarial, dins la zona protegida del Parc de Collserola a Esplugues, promogut per la . Tots els intents de la ciutadania per discutir i modificar el CAUFEC, davant l'ajuntament  i la Generalitat han estat debades. Davant d'aquesta situació el col·lectiu es va mobilitzar i l'octubre de 2007 mil cinc-centes persones es manifestaven a Esplugues, sent colpejats durament pels Mossos d'Esquadra (podeu veure'n els vídeos a la pàgina web de Ni Muts ni a la Gàbia http://nimutsnialagabia.org).

Posteriorment, el març de 2009 es tornaven a manifestar davant l'ajuntament d'Esplugues per l'empresonament d'un dels opositors al pla CAUFEC.

Ara volen jutjar aquests companys acusant-los en un doble judici penal, culpant-los de coses que no han fet. L'objectiu és atemorir la ciutadania per tal que no protestem davant injustícies manifestes. Darrera d'aquest judici hi han interessos molt poderosos.

La CSM vam estar ahir fent costat als veïns i veïnes que es concentraven a les portes de la Ciutat de la Justícia. Ací teniu alguns aspectes de la concentració d'ahir. Adjunt hi trobareu un pamflet explicatiu del conflicte en PDF.


Ni Muts ni a la Gàbia exigeix la retirada de càrrecs davant d'Interior

Benvolguts i benvolgudes,

Reproduïm a continuació el comunicat rebut dels companys encausats per lluitar contra el Pla Caufec a Esplugues de Llobregat, per evitar l'especulació urbanística i en favor de la protecció del Medi Ambient. Manifestem la nostra sol·lidaritat amb la seva lluita i encoratgem tothom a donar-los suport.


Quatre activistes de Ni Muts ni a la Gàbia s'han embidonat a dos bidons de formigó davant Interior. Convoquen a a la manifestació del 18 d'octubre davant de l'Ajuntament d'Esplugues.

Quatre activistes oposats al pla Caufec d'Esplugues —dos d'ells encausats als propers judicis— s'han encadenat avui a les 11h del matí a dos bidons de formigó a les portes del Departament d'Interior (Barcelona). Exigien la retirada dels càrrecs pels quals 6 persones van a judici els propers 27, 28 i 29 d'octubre acusats de desordres públics i atemptat a l'autoritat pels fets ocorreguts en una manifestació de 2007 al municipi baixllobregatí.

L'acció ha acabat a les 15.30h quan totes les activistes han estat alliberades després que els Mossos d'Esquadra trenquessin els bidons amb serres radials, martells pneumàtics i cisalles en poc més de dues hores. L'acció ha finalitzat sense incidents després de la identificació de les 4 activistes.

Manifestació solidària amb els veïns d'Esplugues

Plaça de l'Ajuntament d'Esplugues

Els companys d'Esplugues que, ara fa uns anys, es van oposar a la implantació del pla CAUFEC (que permetia a la inmobiliaria SACRESA la construcció d'una colla d'habitatges en una zona protegida del Parc de Collserola), van ser denunciats l'any 2011. Ara els volen jutjar. Solidaritzem-nos amb ells: El 18 d'octubre tots a Esplugues!


El 27, 28 i 29 d'octubre tindrà lloc el judici contra 6 veïns d'Esplugues de Llobregat per protestar en defensa de Collserola.

Necessitem el màxim suport i difusió per tal d'arribar a totes aquelles persones, entitats i col·lectius que encara no saben que 9 amics i companys s'enfronten a 27 anys de presó.

En aquest judici volen castigar la desobediència popular i nosaltres insistim en que el pla Caufec és un conflicte polític que no es pot resoldre penalment; és per això que exigim la retirada de càrrecs per desordres públics i atemptat a l'autoritat.

 

Jofre, Jose, Arnau, Oriol, Joan i Miguel Ángel: 'Volen empresonar la desobediència'