Benvolguts lectors i lectores,

L'excursió contra la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal es va celebrar el passat dissabte dia 22, amb èxit de participació. Dos autocars i un grapat de vehicles particulars, van transportar prop de dues-centes persones a Sant Marçal, on es va fer el recorregut previst a través del Terrers i el Puig, per acabar novament a Sant Marçal.

Pel recorregut, es va anar explicant als participants les principals característiques ambientals de la zona i els perills que, a criteri de la CSM, amenacen aquest indret emblemàtic del Parc Natural del Montseny. Es van comentar les irregularitatsdel projecte de la carretera promogut per l'Ajuntament de Montseny amb el suport de la Diputació, i les irregularitats trobades trobades en la tramitació del POUM d'aquest municipi.

La participació de gent jove va ser el distintiu d'aquesta nova mobilització, que va comptar amb la presència d'un grup nombrós de noies guies i escoltes de l'agrupament Bernat Perpunter de Palau.

Les pancartes amb dibuixos d'animals de les espècies amenaçades per la construcció d'aquesta carretera, van ser el contrapunt gràfic que mostrava als turistes els possibles impactes de l'obra.

L'acció es va cloure amb els parlaments de representants d'alguns dels col·lectius que lluiten en aquests moments en defensa del territori. La participació de representants del col·lectiu Ni Muts Ni a la Gàbia d'Esplugues (opositors al Pla Caufec), de l'associació DEPANA (en defensa del cap de Creus) i de la cooordinadora Stop Kàrting de Llinars del Vallès, van il·lustrar gràficament el panorama de la situació a Catalunya i van donar ànims per seguir lluitant per conservar-lo. Finalment, la intervenció de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny va incidir en els perills que amenacen al massís i la confluència d'interessos econòmics amb la complicitat de les administracions per executar projectes que van contra l'interès públic i la protecció dels espais naturals (podeu veure el contingut íntegere d'aquesta intervenció en un document adjunt).

La lluita continuarà les properes setmanes, amb l'elaboració de les consideracions que es presentaran davant del Departament de Territori i Sostenibilitat, per remarcar la necessitat d'efectuar el tràmit complert d'Avaluació d'Impacte Ambiental. Parellament, es proposaran noves accions i mobilitzacions en defensa d'aquest territori. Estigueu alerta!

A continuació podeu veure un seguit de fotos de l'acció del dia 22 de novembre.

(La Roser Pagès és l'autora de les fotos en format gran. Aquelles altres que apareixen en un format més reduït són obra de la Roxana Castiglioni. El nostre agraïment a totes dues pel seu testimoni gràfic d'aquesta acció).


també podeu visionar els vídeos a

https://twitter.com/EL9NOU_VOr/status/537158643628908544?s=04

https://twitter.com/EL9NOU_VOr/status/536970980074475521?s=04

 

http://youtu.be/SvRVqMMlQmU

 

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.