Algunes fotos de l'excursió reivindicativa contra la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal

Benvolguts lectors i lectores,

L'excursió contra la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal es va celebrar el passat dissabte dia 22, amb èxit de participació. Dos autocars i un grapat de vehicles particulars, van transportar prop de dues-centes persones a Sant Marçal, on es va fer el recorregut previst a través del Terrers i el Puig, per acabar novament a Sant Marçal.

Pel recorregut, es va anar explicant als participants les principals característiques ambientals de la zona i els perills que, a criteri de la CSM, amenacen aquest indret emblemàtic del Parc Natural del Montseny. Es van comentar les irregularitatsdel projecte de la carretera promogut per l'Ajuntament de Montseny amb el suport de la Diputació, i les irregularitats trobades trobades en la tramitació del POUM d'aquest municipi.

La participació de gent jove va ser el distintiu d'aquesta nova mobilització, que va comptar amb la presència d'un grup nombrós de noies guies i escoltes de l'agrupament Bernat Perpunter de Palau.

Les pancartes amb dibuixos d'animals de les espècies amenaçades per la construcció d'aquesta carretera, van ser el contrapunt gràfic que mostrava als turistes els possibles impactes de l'obra.

Tour contra la carretera Illes-Sant Marçal del 8 de juny

El Tour contra la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal s'ha desenvolupat amb èxit de participació i arribant a tots el punts que s'havien previst.

L'autobús del Tour a recollit als participants a Sant Celoni, Santa Ma de Palautordera i Sant Esteve, fins emplenar-se. Altres participants han preferit fer el recorregut en vehícles propis o en bicicleta.

El primer punt de parada ha estat el càmping Piscines del Montseny (propietat de l'Alcalde de Montseny), on s'ha informat els visitants sobre la construcció de la carretera, mitjançant el lliurament de flyers, pancartes i la lectura d'un manifest a través de la megafonia portàtil (podeu veure el vídeo a http://youtu.be/XfqSnQMkJYU).

Posteriorment s'ha visitat l'abocament d'aigües fecals sense depurar, a la Tordera, procedents de Montseny (vegeu fotos).

La segona aturada s'ha efectuat a la plaça de la Vila de Montseny, on s'ha fet un míting i s'hi ha repartit propaganda contra la construcció de la carretera, a tots els turistes que es trobaven als encontorns, trobant una bona acollida per part del públic present.

Finalment s'ha fet una aturada davant del restaurant de Can Besa, també propietat de l'Alcalde de Montseny, on s'ha tornat a fer un altre petit parlament i s'ha penjat una pancarta al talús existent front al mateix restaurant.

En aquest punt s'ha donat per acabat el Tour i s'ha iniciat el retorn als punts de recollida inicials.


Podeu veure algunes fotografies a continuació

Manifest que es llegirà el diumenge dia 8, en el decurs del Tour contra l'asfalt - No a la carretera Illes-Sant Marçal

Reproduïm íntegrament el text del manifest que es llegirà al poble de Montseny, el proper diumenge dia 8 de juny


Manifest  llegit el dia 8-6-14 a Montseny

Ens hem aplegat avui, novament, al cor d’aquest Parc Natural, per manifestar la nostra protesta contra un projecte injustificable i injustificat: la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal.

Les excuses que s’estan utilitzant, per tal de convèncer l’opinió pública que aquesta carretera es necessària, s’han demostrat totalment falses:
- No hi ha veïns a la part alta de la vall de la Tordera. Per tant, no els cal cap carretera per estar comunicats.
- La mobilitat dels equips contra incendis està totalment assegurada amb la pista existent.
- L’estalvi econòmic que es pretén amb l’asfaltatge s’ha demostrat rotundament fals.
- La pretesa comunicació entre les comarques, està assegurada a través de la carretera que uneix la Costa del Montseny amb Santa Fe.

Tant sols interessos privats il•legítims avalen aquesta obra. Una obra que es fonamenta en la despesa pública, mentre que altres infraestructures, molt més necessàries per la salut de les persones i la conservació del medi ambient, com la depuradora de Montseny, són arraconades per l’Ajuntament.

L’avarícia fora mida d’alguns personatges, propietaris o inversors, pressiona els polítics per a sacrificar un dels racons més ben conservats, des del punt de vista ambiental, de tot el massís del Montseny.