Senyal d'avís a l'inici d'un camí en restauració
CSM
Un segon camí senyalitzat
Un segon camí senyalitzat                                                                             Foto: CSM

L’equip de restauració de corriols reprèn les activitats!

El passat diumenge 14 de novembre repreníem les tasques de restauració de la coberta vegetal d’uns corriols malmesos, o directament oberts pel pas de motos de trial i mountain-bikes, a la zona de Refugis del Montseny.

Aquestes tasques, consistents en la renaturalització de camins de muntanya degradats, o passos artificials en zones de bosc, es duran a terme durant tot un curs i finalitzaran el mes de juliol de 2022.

Les tasques es divideixen en dos aspectes diferenciats: la senyalització de les traces gestionades (informant que es tracta de zones en procés de restauració), i la recuperació física per tal d’evitar-ne l’erosió continuada del sòl.

Per tal d’efectuar els treballs es disposa de dos equips que actuaran en dies alterns (en dies laborables o en caps de setmana).

El projecte de restauració es du a terme de manera coordinada amb l’Oficina del Parc i es notificarà a les propietats i als ajuntaments de la zona implicada.

Amb aquesta petita contribució esperem ajudar a la recuperació de les zones degradades i a crear consciència ciutadana, pel que fa a la necessitat de conservar les zones protegides en el millor estat possible.

Els equips formats per persones voluntàries són oberts a la participació ciutadana. Podeu apuntar-vos escrivint-nos a info@salvaguardamontseny.cat. Si ens indiqueu la vostra disponibilitat mirarem d’encaixar-vos en algun dels grups en marxa.

Seguirem informant!

Aspecte d'un tram restaurat
Aspecte d'un tram restaurat                                                                                                                  Foto: CSM
Logo CSM_llarg

Comentaris

Bon dia Sebastià,

En l'actualitat estem treballant a Sant Esteve de Palautordera, concretament a la zona que va des dels Refugis del Montseny fins al capdevall del torrent de l'Infern. En un futur proper treballarem també a la vessant de Sant Pere de Vilamajor (cap el turó de Sant Elies).
T'agradaria col·laborar amb nosaltres?

Carles Lumeras.

Si que m'agradaria, ja que aquesta zona del Montseny m'és ben desconeguda, doncs sempre camino i conec la zona nord, tant del Matagalls com de les Agudes. Quins dies i horaris feu? Jo vindria des de Roda de Ter. Gràcies, fins aviat i bona feina

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.