Iniciativa Legislativa Popular del Montseny

Veïns i entitats del Baix Montseny presenten un contenciós administratiu contra el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB)

(NOTA DE PREMSA)

El contenciós té l'objectiu d'aturar el desenvolupament d'una variant planificada al PTMB que afectarà els municpis de Palautordera i Sant Celoni.

Santa Maria de Palautordera, 16 de setembre de 2010

Veïns, agricultors, ramaders, regants del Riu Sec, l’Associació Món amb Seny de Palautordera, la CUP de Sant Celoni i la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny es mostren contràries a la variant planificada al PTMB que afectarà els municipis de Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni.

Entitats i afectats posen de manifest que aquesta variant fragmentarà un territori, avui cohesionat socialment, tot dificultant encara més l’activitat agrícola i ramadera, destruint un entorn natural i paisatgístic i malmetent un espai de passeig i repòs pel veïnat i visitants. A més, trencarà camins de pas i dificultarà la ja difícil connectivitat de persones i fauna entre el Montseny i el Montnegre.

El passat mes de novembre la Plataforma Un altre POUM és possible, de Santa Maria de Palautordera, de la que en formen part la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i l'Associació Món amb Seny, ja va presentar al·legacions a la proposta de variant inclosa al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), al·legant similars motius socials, econòmics i mediambientals, a més de considerar que la construcció d’aquesta variant empitjorarà la qualitat de vida als veïnats de Moixerigues, el Pont Trencat, el Temple, el Virgili i l’àrea del Riu Sec concentrant el pas de camions i altres vehicles pesants cap a l’abocador i el polígon industrial. A més, incrementarà el trànsit - i les molèsties que aquest ocasiona - a la drecera de Palau a Sant Celoni i a la carretera vella de Sant Esteve (el Riboi).

Cal tenir present que l’agenda 21 aprovada per l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja definia l’elevat nombre d’infraestructures viàries existents com una de les principals debilitats a les que s’enfronta el territori. Pels mateixos motius aquestes entitats consideren que la nova infraestructura suposaria un dany irreparable i una catàstrofe ambiental pel ja malmès entorn natural del Baix Montseny, esquarterant el territori, sotmetent-lo a  l’impacte del trànsit motoritzat intensiu i facilitant en el futur nous processos d’expansió urbanística.

L'entorn natural del Vallès està sent amenaçat: el Golf de Vilalba - que d'acord amb la darrera sentència del TSJ de Catalunya haurà de tancar - , el Karting a Llinars, el POUM de Palau, el Quart Cinturó - per al que el mateix Departament de Medi Ambient i Habitatge està demanant a Foment una nova avaluació de l'impacte ambiental- la canonada d'ATLL, i ara el PTMB! Veins i Associacions entenem que la projecció d'aquesta variant vulnera l'autonomia municipal i els drets dels ciutadans a participar activament en el planejament de les seves ciutats. Per tot això, instem a l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera i de Sant Celoni a rectificar públicament la seva postura sobre el projecte i a manifestar de manera activa, compromesa i solidària la seva oposició al projecte de variant que travessa ambdós municipis planificat per la Generalitat al PTMB.

Associació Món amb Seny                 Coordinadora per a la Salvaguarda del Monseny

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.