Zobna 6 després
Xavier Romera
zona 2 abans

                           Una de les zones abans de la tala il·legal (Foto: Xavier Romera)

 

zona 2 després

                            La mateixa zona després de la tala (Foto: Xavier Romera)

 

 

Amigues i amics,

Avui volem denunciar aquesta nova brutalitat que s'acaba de cometre contra un espai natural suposadament protegit.

Aprofitant les vacances de Setmana Santa una empresa sense escrúpols va talar un terç d'aquesta roureda inundable (espai únic a Catalunya), quan suposadament només havia de talar arbres d'una propietat privada veïna, que no té res a veure amb aquest espai d'alt valor ecològic, que, a més, és de titularitat municipal (Tordera), teòricament protegit per la normativa catalana i la europea (podeu veure la descripció de la zona anorreada al document adjunt) .

L'estassada ha estat d'una barroeria inqualificable i, segons les nostres informacions, els que ha perpetrat aquesta canallada només disposaven de permís del Dep. d'Agricultura per tallar dins l'àrea privada i havien estat advertits que no es fiquessin a l'àrea protegida. Tot plegat fa tuf d'interessos especulatius, desídia administrativa i manca de control públic d'un patrimoni que pertany a les generacions futures.

Ara com ara la tala s'ha aturat gràcies a la iniciativa del naturalista Xavier Romera d'Orchis i de les entitats i associacions que li han fet costat. En paraules del company Joan Cuyàs de DEPANA, "Una vegada més constatem la gran importància del coneixement i seguiment actiu i vigilant per part de les entitats naturalistes i ecologistes, dels espais naturals més valuosos, ja que massa sovint les Administracions actuen de tal manera que se’n deriven greus danys als interessos generals i ambientals. Moltes gràcies pel vostre suport i seguiment, en especial a Cèsar Gutiérrez (CSM), Joan Maluquer (DEPANA i SCH) Javier Romera i al Dr.Vila (UdG)"

El mal ja està fet però. Ara veurem si les administracions seran capaces de auto-depurar-se, sancionar als culpables de la tala il·legal de manera exemplar i dur a terme la seva restauració de la millor manera possible.

La ciutadania ha d'estar atenta a aquestes agressions contra el patrimoni natural. Estiguem alerta!

                                                                                                                                                                               Sant Celoni, 4 d'abril de 2018

 

Logo 30è aniversari

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.