Cartell del curs "Aprenent el Montseny"

El curs "Aprenent el Montseny. Coneixement i defensa del patrimoni ..." Queden algunes places per la sessió del 13 de maig!

Presentació

A la primavera de l’any 2020, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), preocupada per les informacions que s’estaven difonent sobre la situació d’emergència climàtica i els impactes que comporta pels ecosistemes, la vida de les espècies i les persones, es disposava a la realització d’un curs «que pretén complementar la tasca de difusió dels valors ambientals i socials propis del territori que ocupa el Parc Natural del Montseny.»

Malauradament, la realitat, més dura encara que les previsions, es va encarregar d’impedir la celebració d’aquest esdeveniment amb l’aparició de la Covid-19, que encara avui ens té sotmesos, d’una o altra manera, amb les seves amenaces latents. Per la nostra banda considerem que és moment de reprendre aquesta activitat, com les hem reprès en tots els àmbits.
 

Aprenent el Montseny a la primavera de 2023

Les informacions que corroboren la situació d’emergència climàtica i de crisi de biodiversitat són cada dia més eixordadores. En aquest context, la protecció dels espais naturals esdevé una comesa imperativa.

La defensa dels valors ambientals i la biodiversitat al Montseny ha d’ésser prioritària si volem que els nostres sistemes naturals tinguin un futur viable. El curs Aprenent el Montseny. Coneixement i defensa del patrimoni montsenyenc, vol contribuir a aconseguir aquest objectiu amb la participació de persones representants del món científic, coneixedores de les dinàmiques d’aquesta muntanya, que, d’alguna manera, constitueix el paradigma dels espais suposadament protegits de Catalunya.

El curs no va adreçat només a persones que estudiïn les problemàtiques dels espais naturals, sinó que es planteja obert a totes aquelles interessades en saber-ne més sobre l’estat de la natura al nostre país i, en particular, de les especificitats pròpies del massís del Montseny.  Per tant, la vocació del curs Aprenent el Montseny és més generalista, tal i com indica la segona part del seu títol.

De fet, Aprenent el Montseny... és la continuació lògica de la tasca de pedagogia ambiental que la CSM ve desenvolupant, des de fa anys, als centres educatius de la comarca, molt particularment a l’Institut Baix Montseny de Sant Celoni.

En definitiva, Aprenent el Montseny... es tracta d’un curs estructurat en dos blocs, separats temporalment, que combinen aspectes teòrics amb observacions directes. La idea és fer compatible un cert aprofundiment dels coneixements acadèmics, amb la constatació dels fenòmens descrits allà on es produeixen. D’acord amb aquesta proposta, cadascuna de les dues sessions anirà acompanyada d’una sortida de camp, per la qual es disposarà del servei de transport col·lectiu que la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny posa a disposició de les peresones participants.

Les sessions teòriques es duran a terme a Can Cassades a Santa Fe del Montseny, i la Rectoria Vella de Sant Celoni, respectivament. L’horari de cada sessió anirà des de les 9:00h fins les 14:00h, incloent-hi en aquest horari els desplaçaments del primer dia, els break-cofee i les sortides de camp posteriors.

Inscripcions al curs

El curs és totalment gratuït pels participants, cal però inscripció prèvia a través del formulari que trobareu en aquesta mateixa pàgina. Les inscripcions seran enregistrades per ordre cronològic fins esgotar el límit de places que ha estat fixat en un màxim de cinquanta.

Vegeu el programa complert a continuació:
 
Programa definitiu_1Programa definitiu_2

 

 
 
 

Animeu-vos i inscriviu-vos-hi! Queden algunes places per la sessió del 13 de maig!

 

Pantà Santa Fe
Pantà Santa Fe al vespre
logo 30è

 

Comentaris

Bon dia Francesc,
Responent la teva pregunta: doncs no, vol dir que s'ha d'estar a les 9:00h a l'estació i que el temps màxim d'espera de l'autobús serà fins les 9:10h.
Altrament, es poden produïr ajustos d'horaris d'ací al dia 15 d'abril en funció de diversos factors, però seran comunicats prèviament a les persones participants.
Salutacions cordials

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.