Cartell Festa Major Sant Celoni_2019
Plaça de la Vila de Sant Celoni

Amigues i amics,

Reprenent el nostre treball després d’aquest estiu abrusador, us informem de les darreres notícies i programació d’activitats de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), previstes pel mes de setembre de 2019.

Cal aclarir que, de fet, les activitats no han estat totalment aturades en el decurs del mes d’agost. El Departament de Territori i Sostenibilitat (DTeS) s’ha encarregat que fos així obsequiant-nos amb sengles projectes, relacionats amb el Montseny, sobre els quals ens reclamen el nostre informe. Els projectes que han arribat a les nostre mans els dies 25 i 29 de juliol, respectivament (fixeu-vos en les dates), venien amb l’avís de que tenim només trenta dies,  des de la data de recepció, per a contestar amb les nostres consideracions. Resulta una pràctica habitual, però no per això menys deshonesta, que cada any, quan arriben les vacances, el DTeS faci aquests lliuraments tot sabent que, per absència, la gent no pot aplicar-se a contestar.

Enguany, s’han esperat fins el darrer moment per a lliurar-nos un Projecte de decret Catàleg de la fauna salvatge amenaçada de Catalunya (que ja tenien elaborat des de finals de març), en primer lloc i, per reblar el clau, un projecte per efectuar 9 rompudes forestals a la finca de la Caseta, la Perera i el corral d’en Perera, ubicades al pla de la Calma (l’informe més antic del qual és del 25 de març). Aquesta és la manera com el DTeS interpreta el Decret 27/2006, de 18 de juliol, sobre el dret de la ciutadania a la informació ambiental.

A banda d’això, us informem que donem per iniciat el curs formalment el dia 7 de setembre. En aquesta data, la CSM participarà en les activitats organitzades per a la Festa major de Sant Celoni, amb la presència de la Sally, la nostra salamandra del Montseny: aquest animal mític de més de 10m de llarg, que surt del seu cau sempre que hi ha esdeveniments que posen en perill la pervivència del Parc Natural del Montseny.

Aquest cop es tracta d’anunciar, públicament, que ja estem tips d’esperar una resposta a la situació de buit legal creada per l’anul·lació del Pla Especial de protecció del Montseny, aviat farà tres anys. És per això, que la CSM és a punt de presentar una proposta de Llei de protecció del Parc Natural, per tal que sigui discutida i aprovada al Parlament de Catalunya, a fi d’acabar amb aquesta manca de protecció legal.

A tal efecte, ens trobareu a la parada que muntarem el dia 7 de setembre a la plaça de la Vila de Sant Celoni, a partir de les 17:00h, on podreu tenir més informació sobre aquesta Iniciativa Legislativa Popular (ILP), en la qual hem estat treballant els darrers mesos conjuntament amb altres entitats conservacionistes i ecologistes com DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife.

És per això que us convidem a participar en la ballada que farà la Sally a la plaça de la vila, a les 19:00h, en la qual tindreu l’opció de ser portadores o portadors d’aquesta cucafera, en les voltes que farem a la plaça.

Animeu-vos a venir! Us necessitem a totes i tots!

                                                                                                                             Sant Celoni, 27 d’agost de 2019

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.