Can Cadell
Veïnes de Can Cadell
Veïns de Can Cadell instal·lant una pancarta a l'entrada de la zona afectada
Veïns de Can Cadell instal·lant una pancarta a l'entrada de la zona afectada

De la manera més indiscriminada, el dilluns dia 10 d’octubre s’iniciava la tala rasa del bosc existent entre la urbanització de Can Cadell i Cal Manso, al municipi de Sant Feliu de Buixalleu.

El veïnat, en veure aquesta actuació tan agressiva s’ha mobilitzat de manera immediata protestant contra la tala i reunint-se amb l’Alcalde Josep Roquet, per demanar-li comptes d’aquesta estassada, que ha quedat aturada avui eventualment.

Aparentment, aquesta acció estaria promoguda per Cultius Ponç, empresa prou coneguda per la seva relació amb el negoci de les oliveres del Montsià, que ja ha estat tractada anteriorment per diversos mitjans de comunicació i en aquesta mateixa pàgina web.

A data d’avui l’Ajuntament no ha respost sobre si la tala disposa d’un Pla de Gestió i Millora Forestal concedit pel Centre de la Propietat Forestal, ni tampoc si l’empresa promotora de la tala és la propietària d’aquestes parcel·les o no. De la mateixa manera, es desconeix si l’ajuntament ha donat permís d’obres per a permetre l’ús de maquinària pesant com la que es va utilitzar ahir per arrencar alguns arbres.

Sobre tots aquests aspectes, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ha presentat una instància-sol·licitud a l’Ajuntament en la qual es demana tota la documentació relacionada amb aquest assumpte. D’altra banda, la CSM dona suport a les veïnes i veïns de Can Cadell en la seva lluita per a evitar aquest espoli injustificat.

Seguirem informant.

 

Bosquet 1Bosquet 2

Bosquet 3Bosquet 4

Bosquet 6Bosquet 7

Pancarta a l'entrada del bosquet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo 30è

 

Comentaris

Bona tarde

soc professora a la Universitat de Girona i voldriem organitzar una xerrada amb vosaltres per tal de conversar sobre els conflictes que es tenen al Montseny en relació al Aigua.
Visitarem el Montseny el dia dimarts 8 de novembre i estarem allotjats al hostal la Guineu a la urbanització de les guilleries (Viladrau) Podriem organitzar la trobada a la seu del Parc o a l'hostal o on millor us convengui.
qué en penseu?

hauriem de prendre decisions lo més aviat

cordialment
federica ravera
departament de Geografia
Universitat de Girona

Benvolguda Federica,


L'emplaçament de Viladrau, per a fer la xerrada, no és el millor per nosaltres, atès que estem ubicats a la banda oposada del Montseny. Tot i això, ens podem organitzar per venir si es pot acordar una hora que ens vagi bé a totes. Sigui com sigui, mirarem de trobar una solució.
Per tal de tenir una comunicació més directa prego ens escriviu a info@salvaguardamontseny.cat i n'acabem de parlar.

Gràcies.


Carles Lumeras

Logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.