Retroexcavadra treballant dins del vas del pantà
Fotografia: CSM
Treballs de moviment de terres al pantà de Santa Fe
Treballs de moviment de terres al pantà de Santa Fe

Nova agressió ambiental al Parc natural del Montseny

Des de la setmana passada, s’està fent un moviment de terres de gran magnitud al pantà de Santa Fe. Com es pot observar a les fotos adjuntes, hem trobat maquinària pesant treballant dins del vas del pantà de Santa Fe. Posats en contacte amb l’Oficina del Parc Natural, hem estat informats que aquesta obra s’està duent a terme sense coneixement de les autoritats del Parc, ni de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El moviment de terres que el divendres passat estaven efectuant sengles retroexcavadores, consisteix en l’excavació d’una trinxera profunda al costat del mur de la presa, a la riba dreta de l’embassament. Hem pogut apreciar que almenys una part de la terra s’apila a la mateixa riba dreta, formant monticles en forma de mota o quelcom similar. Estem parlant de milers de metres cúbics de terres transvasades.

En aquests moments és impossible saber els impactes que aquesta actuació pot haver causat a la fauna continguda en aquesta zona del pantà. I ho és, bàsicament, perquè segons les informacions rebudes del Parc natural, fins el moment no s’ha presentat cap estudi o projecte dels possibles impactes ambientals que aquests treballs puguin ocasionar en aquest entorn. Es desconeix si l’empresa propietària de la presa ha demanat permís d’obres a l’Ajuntament de Fogars de Montclús. En qualsevol cas, l’obra no ha estat senyalitzada ni publicitada , mitjançant els plafons corresponents, com és preceptiu.

Tot plegat, ha fet que aquesta actuació hagi estat denunciada per l’Oficina del Parc a l’URMA i a l’ACA, que demà tenen previst veure in situ els impactes ocasionats.

Obligatòriament ens hem de fer aquesta pregunta clàssica: Per què serà que aquestes coses sempre passen al mes d’agost?

Després alguns s’estranyaran que haguem de denunciar-los a la Fiscalia!


Logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.