Extractivisme pervers en terres del Montseny
Arnau Tolrà

Extractivisme pervers en terres del Montseny

La riera d’Arbúcies, una de les artèries fluvials més importants del Montseny, espai protegit per la normativa europea, ha estat blanc de l’avarícia i de la manca de vigilància ambiental a la que ens tenen acostumats els responsables de Territori i Sostenibilitat.

Probablement utilitzant com excusa les conseqüències del temporal Gloria, alguns propietaris i rematants, sense gaire escrúpols, han executat (mai millor dit) una tala indiscriminada de vegetació de ribera, a les dues ribes de la riera d’Arbúcies, en un tram d’uns quants kilòmetres.

Aquesta tala ha significat la desaparició de la verneda que havia sobreviscut a les destrosses indiscriminades efectuades fa quaranta o cinquanta anys enrere, segons que denuncien diversos observadors ambientals de la zona.

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, DEPANA i Ecologistes en Acció, estan estudiant la presentació d’una denúncia a la Fiscalia de Girona contra aquest nou disbarat ambiental, per tal que es determinin els responsables de la tala i se n’apliquin les sancions legals corresponents.

Us animem a aportar totes les dades que tingueu (fotografies, determinació d'espècies, noms, adreces, etc.), per tal de complementar l'expedient.

No podem deixar passar ni una més! La protecció ambiental no pot ser paper mullat!

Logo 30è

Tala riera d'Arbúcies_2

Tala riera d'Arbúcies_3

 

 

 

 

 

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.