By carlesl |
Imatge del Cadastre

Parla el veïnat de Can Cadell

Recentment, a Sant Feliu de Buixalleu, prop de la urbanització de Can Cadell han començat uns treballs de desforestació d’un bosc de pins i suros.  Es tracta d'una finca privada, sembla que qualificada actualment com a terreny d’ús agrícola. 

La parcel·la en qüestió és un bosquet adjacent a la riera de Repiaix que, pel cap baix, fa més de cent vint anys que no ha sigut camp, separat de la resta del bosc per la carretera de Breda. La massa forestal de la zona s'ha recuperat de l’incendi de l’any 1994. 

La zona del Baix Montseny te un risc d'incendi elevat a causa de la densitat dels seus boscos, la majoria dels quals pertanyen a propietaris particulars als que els hi suposa un gran esforç mantenir-los. El canvi climàtic que estem vivint ens obliga a repensar la gestió forestal per tal de preservar la biodiversitat. En el cas del bosc de la plana del Batlle, la seva desaparició seria una pèrdua per al nostre entorn donada la seva ubicació.

Considerem, que els treballs forestals que s’han començat ha desenvolupar no són per la gestió del risc d'incendi forestal, ja que al trobar-se aïllada des de l’any 2008 per un enorme zona agrícola, la parcel·la no actuaria com a talla focs. 

Aquest bosc de tipus mediterrani te una superfície d'una mica més de cinc hectàrees on s’hi barregen espècies com l’alzina surera, el cirerer d'arboç, el roure martinenc, o el pi pinyer[1]. És un àmbit molt concorregut, on hi passegen moltes persones i ciclistes.   

La destrucció del bosc implicaria la pèrdua de l'hàbitat natural de la fauna i la desaparició total de la diversitat de la flora. Afectaria a la connectivitat entre el bosc i la riera, impactant en la fauna dels boscos adjacents.  

A part de la importància ecològica que significaria la pèrdua del bosquet de Can Cadell, també implica una pèrdua emocional per les veïnes i veïns de la zona. Molts dels que ara son adults han crescut gaudint d'aquest bosc i les més petites i petits estan creixent amb ell. Forma part del nostre entorn, ens l'estimem. 

Per tot això, els habitants de l'àrea demanem al propietari que renunciï el seu projecte de desforestació!


[1] Vegeu l’informe científic adjunt a aquesta pàgina web
 

La CSM ha presentat sengles instàncies a l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu i al Departament d'Acció Climàtica i Medi Natural, reclamant informació sobre els hipotètics permisos de tala, sobre el canvi d'ús d'aquest terreny i sobre l'existència o no d'un Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal en aquesta àrea (vegeu-ne els documents adjunts).

logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.