Iniciativa Legislativa Popular del Montseny

Manifestació contra el maltractament animal a Castellar del Vallès

Benvolguts i benvolgudes,

Inserim a continuació un comunicat que ens han enviat des l'Associació de Defensa dels Animlas de Castellar del Vallès, on es convoca una manifestació de protesta pel proper diumenge dia 21 de setembre. Ací teniu el relat dels fets que han provocat aquesta protesta.


 

El dia 2 d'agost, l'associació de defensa dels animals de Castellar del Vallès (ADA-CV) va verificar que hi havia un cavall abandonat, sense menjar ni aigua a un hort del poble. L'associació es va anar a la policia local de Castellar per posar una denúncia. La policia local es va negar a tramitar-la, al·legant saber de qui era el cavall. Hores més tard una persona va dur l'animal a dependències policials.

La policia va avisar a la hípica de Castellar, la qual es va oferir a tenir el cavall a les seves instal·lacions, sense cap cost, fins que els amos tinguèssin un estable adequat, on hi hagués aigua i menjar. Però a mitjanit, les persones de la hípica van marxar sense el cavall perquè la policia local va decidir entregar-li de nou als amos, al·legant simplement que hi havia un contracte de venda al seu favor. Als amos no se'ls hi va posar cap mena de sanció, ni es va prendre cap mesura per tal d'assegurar-se que l'animal tingués unes condicions mínimes, tot i que aquest portava, al menys, 24h sense menjar ni aigua (s'havien aportat proves demostrant els fets).

L' ADA-CV va denunciar els fets i la desaparició del cavall al SEPRONA, els quals van estar buscant l'animal el dia 5 d'agost sense cap resultat. Van trucar a l'amo per exigir-li que havia d'ensenyar on estava el cavall i aquest va acceptar ensenyar-lo el dia 7 d'agost, llògicament amb aigua i menjar. A partir d'aquest dia no es va fer cap seguiment per part de la policia local (ni de cap altre òrgan de l'aministració local), coneixedora dels antecendents de l'amo i de l'elevadíssim risc de mort de l'animal.

El 26 d'agost  el cavall va ser trobat mort (en un gran estat de descomposició) en una zona del bosc, aixecant un acta per part de SEPRONA. Els treballadors de l'ajuntament el van cubrir amb calç al dia següent, i des de llavors segueix així.

Per tot això es convoca manifestació contra el maltracte animal a Castellar del Vallès, el dia 21 de setembre a les 11:00h a l'Espai Tolrà (c/ Pedrissos, 1).

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.