Tornem a sortir en defensa del Montseny i de la seva gent!
Ja hi som un altre cop. I tots els que calgui! Si ens veiem obligats a sortir a les carreteres per a informar d’allò que està passant, això és deu a la gestió nefasta que, amb honroses excepcions, han exercit totes les administracions implicades (Ajuntaments, Diputacions i Generalitat), atiades per interessos econòmics espuris, sobre aquest espai natural suposadament protegit. Durant dècades han escampat la política de que els espais naturals són, primer que res, un lloc on anar a esbargir-nos dels neguits de la vida quotidiana, però, practicant tots els models de turisme de masses que ja havien demostrat el seu fracàs en altres contrades del nostre país.
Al Montseny, sembla que hem arribat al cim del cicle, perquè des de fa tres setmanes la massificació ha assolit un punt insostenible, doncs ha vingut acompanyada per la manca de civisme d’alguns grups convençuts que en aquesta muntanya es pot fer de tot i sense mesura, com si algú, des d’instàncies de poder, hagués promès màniga ampla per aquesta disbauxa.
Ja vam dir-ho el passat dia 6 de juny: el problema no és que vinguin visitants al Montseny. La qüestió és la manera com aborden els visitants la seva relació amb aquest espai natural i amb la gent que hi viu. I, a data d’avui, sembla prou clar que l’augment de la massificació arriba acompanyat d’actituds incíviques, i fins i tot d’agressions, que recorden molt la situació d’alguns barris de Barcelona, que ja ha estat denunciada pels seus veïns en els darrers anys.
Per tot això la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), participem i donem suport a la plataforma SOS Montseny! i procedim a informar. De fet, a fer la feina que correspon a l’Oficina del Parc natural, davant la inoperància d’aquesta institució i de la passivitat de la resta d’administracions.
Als ajuntaments del Baix Montseny els correspon prendre mesures per assegurar que siguin respectats els drets bàsics dels seus veïns i l’entorn natural del massís. I, també els pertoca pressionar les instàncies més altes per aconseguir que s’efectuï un estudi científic de la capacitat de càrrega d’aquesta muntanya, pel que fa a freqüentació, tenint en compte els seus valors naturals irrepetibles, la cultura de la seva gent i la seva importància ambiental estratègica pel nostre país, prenent mesures restrictives quan sigui necessari.
En definitiva, com ja sabeu, ens cal una llei de protecció pel massís del Montseny. I, és per això que treballem, més que mai, per aconseguir aquesta fita.
Ens trobareu els dies 20 i 27 de juny, a les 10:00h a les rotondes de Sant Esteve de Palautordera i de Campins.
Uniu-vos a nosaltres!
Sant Celoni, 17 de juny de 2020
Afegeix un nou comentari