Agenda

Curs "Aprenent el Montseny. Coneixement i defensa del patrimoni montsenyenc"
Rectoria Vella de Sant Celoni (Pg. Rectoria Vella, s/n)

Iniciativa Legislativa Popular del Montseny

Salvem els forns moruns de Breda

Arran de l'enderroc d'un forn antic de coure terrissa el 27 d'abril de 2009 a Breda, una agrupació de veïns vam engegar una campanya que va arribar a la Generalitat, en què demanàvem la protecció dels darrers forns.

La Comissió de Patrimoni de Girona de la Generalitat de Catalunya va decidir emetre un informe favorable a la protecció, l'octubre de 2009.

Uns mesos després, l'ajuntament de Breda encara no ha decidit si conservarà els forns, malgrat ser algunes de les construccions més antigues i singulars en perill d’extinció arreu del mediterrani.

Si és la primera vegada que sentiu a parlar dels forns moruns de Breda, us convidem a clicar en el següent enllaç per veure quina és la problemàtica i de quina manera estem treballant pel patrimoni terrissaire de Breda:

www.avui.cat/cat/notices/2010/02/breda_brega_pels_forns_88422.php

Ara és imprescindible que l’Ajuntament i el Consell Comarcal es vegin forçats a implicar-se políticament; si no és així, els forns continuen en perill.


Necessitem el vostre suport per fer pressió a l'ajuntament de Breda i al consell comarcal de La Selva perquè s'impliquin en la preservació d'aquest patrimoni. Ens ajudareu signant el document adjunt i enviant-lo a les tres adreces següents:

salvemfornsbreda@gmail.com
breda@ddgi.cat
presidencia@selva.cat

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.