El dia 3 de gener, membres de l'Skamot Verd protagonitzaven una performance als carrers del casc antic de Barcelona.

Davant dels turistes i d'incomptables visitants autòctons que aquells dies passejaven pel centre de la ciutat, els companys de l'Skamot Verd van posar en evidència la política ambiental de l'administració catalana.

De la manera més gràfica posiible, van significar la connivencia que, des dels ens encarregats de vetllar per la conservació dels espais protegits, s'està duent a terme entre l'Ajuntament, la Diputació i alguns  interessos privats inconfesables, per saltar-se les normatives de protecció existents.

L'acció de l'Skamot, s'uneix a la veu de tots els col·lectius que ja s'han manifestat en contra d'aquesta nova i greu agressió a un espai natural de gran rellevància, com és la vall alta de la Tordera.

A continuació podreu llegir el text que ells mateixos han preparat i veure unes fotos d'aquesta acció.


 

EL MONTSENY NO ES VEN, ES DEFENSA

El passat dia 3 de gener a la tarda, l’Skamot Verd (Grup Ecologista de la Facultat de Biologia de la UB) va realitzar un acte de protesta i difusió, en contra del projecte de construcció de la carretera que ha d’unir les Illes amb Sant Marçal, al parc natural del Montseny.

L’acte, que es va dur a terme al centre de Barcelona, es va disfressar de performance on es simulava l’enterrament del Montseny destruït per culpa de la construcció de la carretera. Tots els i les membres de l’Skamot Verd anaven caracteritzats amb vestits de dol, flors, cares tristes, espelmes i làpides de les espècies que habiten al Montseny i que es veuran afectades pel projecte. Així, van anar fent diferents recorreguts pels carrers del centre i parant en diferents punts com la plaça Universitat, el carrer Tallers, el Macba, les Rambles, el Portal de l’Àngel,...  en aquests punts es van realitzar assentades de dol, entre moments de silenci i alguns crits de protesta i reclams d’ajuda, com ara: “El Montseny està en perill! I qui l’ajudarà?” “El Montseny no es ven, es defensa!” “No a la Carretera del Montseny” “No a la màfia hotelera” “Prou especulació amb la natura”. Entre aquests crits un altre personatge caracteritzava l’escena: un home vestit d’etiqueta i amb un maletí ple de diners, que ens explicava com se’n beneficiaria de tota la destrucció provocada per la construcció de la carretera i com, a més, l’hi pagaríem nosaltres amb els nostres impostos.

Així doncs, amb aquests actes es va aconseguir que la gent que passejava pel centre en busca de regals, parés atenció a la problemàtica que s’enunciava.   Es van repartir fulletons on s’explicava més concretament la problemàtica i membres del propi Skamot Verd també van anar a explicant-ho a totes aquelles persones curioses, que en sentien a parlar per primer cop.

En  resum,  va  ser  una  jornada  de  3  hores  que  va  servir  perquè  molta  gent,  encara desinformada, s’assabentés de què està passant al Montseny i es pogués impregnar d’aquest disgust i indignació que totes sentim. Les sensacions amb les que ens quedem són molt positives, perquè la resposta de la gent també ho va ser. Esperem que les persones amb consciència i informades de la problemàtica puguem ser cada vegada més, per tal de poder fer visible el nostre desacord i aturar definitivament el projecte.

 


Fotos: Skamot Verd

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.