Emergència climàtica. Vaga Mundial pel clima. Manifestació 27 de setembre a Barclona carlesl dj., 26/09/2019 - 12:22
Jardinets de Gràcia

Emergència climàtica

Vaga mundial pel clima. Manifestació a Barcelona el divendres 27 de setembre a les 18:00h als jardinets de Gràcia.

El cènit del petroli i el canvi climàtic, una relació complexa...

Arrel del l'acte que vam co-organitzar conjuntament amb Skamot Verd el dimecres passat, l'Antonio Turiel ha escrit al seu blog un article sobre la complexitat de la relació entre el canvi climàtic i el cenit del petroli, així com sobre la importància de no descuidar aquest segon tema, que pot semblar menor front a les conseqüències socials del primer. El podeu llegir aquí:

http://crashoil.blogspot.com/2011/10/quememos-la-tierra.html

Debat sobre el futur energètic i el canvi climàtic // 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny // Facultat de Biologia (Universitat de Barcelona)

Av. Diagonal, 645, Barcelona, Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona

Benvolguts amics,

Avui tenim el plaer d'anunciar-vos l'acte que se celebrarà el proper dimecres 19 d'octubre, en el marc de la celebració del 25è aniversari de la constitució de la C S M i en col·laboració amb els companys de l'Skamot Verd  de la Facultat de Biologia (UB).

Ateses les circumstàncies actuals, creièm que el contingut del debat que presentem serà d'un interès especial per a tothom.

Esperem la vostra assistència.

La conca de la Tordera augmenta dos graus de temperatura en els últims cinquanta anys

Ens fem ressó d'aquesta notícia:
 
Girona (ACN).- La conca de la Tordera ha augmentat en els últims cinquanta anys un total de dos graus de temperatura durant el període estival, com a conseqüència del canvi climàtic. Aquesta és una de les conclusions dels primers resultats del projecte ACCUA de Caixa Catalunya, que estudia les conques del Fluvià i la Tordera, a les comarques gironines, i el de Siurana, a les Terres de l'Ebre. L'estudi és pioner perquè avalua la vulnerabilitat de les conques posant l'accent en les característiques territorials d'aquestes zones i tenint en compte no només el canvi climàtic sinó també els usos del sòl i la gestió del territori.