No a la carretera Illes-Sant Marçal
CSM

Tal com ja veníem denunciant els darrers temps, l’any 2018 s’anuncia complicat pel que fa a la defensa del medi ambient en general i del Montseny en particular.

La proliferació de projectes que fan perillar la pervivència d’aquest espai natural, posa en qüestió la seva viabilitat. Projectes com el de Red Elèctrica de España que pretén sobre-elevar les torres de l’antiga línia d’Alta Tensió de 220kV (Sant Celoni-Vic), travessant el Montseny de banda a banda, o el que propugna ampliar l’hotel de Santa Fe en un 50% de la seva superfície actual.

Tanmateix se’n sumen d’altres, com la intenció de l’empresa Liquats Vegetals d’obrir fins a vint-i-vuit pous d’extracció d’aigua (que s’afegirien als quatre que ja té en explotació), al voltant del torrent de coll Pregon a Viladrau, o la involució experimentada pel projecte d’EDAR a Santa Fe, que tornaria a recaure en tecnologies convencionals un cop la Diputació de Barcelona (DIBA) a renunciat a la seva gestió, o l’augment de projectes especulatius per a obrir nous hotels en zones estratègiques del Parc Natural.

Per si tot l’anterior no fos suficient, la CSM ha obtingut documentació oficial que demostra la intenció de la DIBA de pavimentar el 50% de la pista Illes-Sant Marçal(1), saltant-se els acords que en el seu dia prengué amb el Síndic de Greuges (i amb la mateixa CSM), reobrint així un conflicte que dura ja quatre anys.

Davant d’aquesta situació, l’única alternativa que s’escau és fer-hi front amb totes les forces i mitjans disponibles. És per això que la CSM iniciarà una campanya de denúncia dels projectes esmentats i per a demanar el suport de totes les persones i entitats que s’estimen el Montseny igual que nosaltres.

Ens adrecem, particularment, a totes i tots els que ja heu participat en la lluita contra la construcció de la carretera Illes- Sant Marçal i us encoratgem a seguir les informacions que anirem publicant i a participar activament en tots els esdeveniments que es puguin preparar.

Per tot això us convoquem a l’assemblea oberta que tindrà lloc el divendres dia 2 de febrer a les 19:00h a la sala d’actes de la Rectoria Vella de Sant Celoni, on decidirem els primers passos per tal de reprendre la iniciativa. Aturem la construcció d’aquesta carretera infame! No hi falteu, el futur del Montseny està en joc!

Sant Celoni, 24 de gener de 2017

(1) Vegeu-ne adjunta la memòria del projecte constructiu que, aquest cop, ha encarregat i pagat la DIBA.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.