CSM a Sant Pol
CSM

En el marc de la XXVII Fira Alternativa de Sant Pol de Mar dels dies 12,13, 14 i 15 d'agost de 2022, es va organitzar una Taula rodona amb el títol: "Territori i Ecosistemes", on es va defensar l'autoorganització per protegir els nostres ecosistemes de l'explotació capitalista.

Hi van participar en Pep Palacio, membre de la Plataforma per la Defensa de la Serralada de Marina; la Maite del col·lectiu Sobirania Energètica de Bellprat; dues representants de Mujeres Migrantes Diversas, i les dues membres de la CSM.

L'objectiu va ser donar a conèixer l'experiència viscuda, arran de les exigències per part dels sectors deshonestos amb el medi ambient, que de manera directa i reiterada perden el respecte al medi ambient i de retruc a les persones i ecosistemes que en els indrets afectats hi habiten.

En Pep Palacio va deixar entendre que la serralada del litoral en pocs anys perdrà molta massa forestal i serà de vegetació arbustiva de secà, a causa de l'escalfament global, amb la manca de pluges i les temperatures a l'alça.

El Col·lectiu Sobirania Energètica de Bellprat treballa per establir els límits en el seu municipi de cara a impedir la instauració d'un parc eòlic i d'una línia elèctrica per part d'empreses privades, que, executarien les obres en les immediacions del seu municipi amb els greuges que això suposaria per les seves vides i el seu entorn.

La intervenció de les dues representants de Mujeres Migrantes Diversas va ser la guinda que va donar el toc diferencial i a l'hora ampliat de la problemàtica mediambiental que vivim arreu del planeta. Procedents d'Hondures ens van explicar com el govern expropia i expulsa la pagesia dels seus conreus per treure-hi un rendiment no gens respectuós amb les persones i la biodiversitat. Migrants a la força van exposar la seva situació actual a Catalunya com a treballadores de la llar i les cures.

Per part de la CSM es va fer palesa la tasca feta durant aquests anys enfront les pretensions de projectes a realitzar al Montseny per part d'ens públics i privats, sobrevinguts després de la sentència definitiva del Tribunal Suprem, que va anul·lar el Pla Especial de Protecció del Medi natural i del Paisatge del Parc del Montseny.

Les reaccions de la CSM, tant en format protesta, com en format d'al·legacions, consideracions, o per la via jurídica, en contra de l'aprofitament insostenible dels recursos naturals del parc, tant en l'explotació hídrica com dels ecosistemes, ha estat el dia a dia de la coordinadora.

Ponents, assistents i les membres de la Fira Alternativa, a qui agraïm la invitació a participar en aquesta taula rodona, coincidim en la necessitat del voluntariat, en la col·laboració de les administracions, en la unió de forces, per contradir les amenaces de l'explotació capitalista envers el territori, les gents i la biodiversitat en el seu conjunt, cap a una economia sostenible i de decreixement.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.