Concentració ciutadana per una transició energètica justa

Cartell 2 de maig
Plaça Sant Jaume

Concentració ciutadana per una transició energètica justa

La Xarxa per la sobirania energètica i l'Associació de micropobles de Catalunya han organitzat una concentració pel proper diumenge dia 2 de maig, a les 11:00h del matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Com indica el primer punt del decàleg elaborat per aquesta plataforma:

<< Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya som conscients que cal lluitar contra el canvi climàtic complint amb els compromisos europeus per arribar al 2050 produint el 100% de l’energia que necessita el territori català a partir de fonts renovables. Però cal fer-ho avançant cap a una sobirania energètica real, al servei de la ciutadania i basada en estratègies veritablement sostenibles, tant des del punt de vista social, ambiental i cultural com econòmic.>>1

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, juntament amb un munt d'altres entitats conservacionistes i ecologistes de catalunya, s'aplega a aquesta convocatòria, convençuda que els propers mesos es lliurarà el debat que pot conduir-nos, bé cap a una transició energètica o, un cop més, a quedar en mans dels oligopolis energètics que pretenen controlar la transició energètica pel seu benefici exclusiu sense importar-los el futur del territori.

Us animem a totes i a tots a participar-hi en aquesta concentració i a fer les vostres aportacions sobre el futur energètic que voleu.

No hi falteu!

Renovables SÍ
Però NO així!

 

Concentració del 2 de maig a la plaça Sant Jaume de Barcelona
Concentració del 2 de maig a la plaça Sant Jaume de Barcelona
Vista general de la concentració
Vista general de la concentració

1 Podeu veure el contingut sencer del decàleg al document adjunt.

La concentració de protesta contra els plans energètics del conseller Damià Calvet -i les grans empreses del sector- i en favor d'una transició energètica justa, democràtica i solidària, es va celebrar el diumenge 2 de maig a Barcelona.

Malgrat la pluja, més de dues-centes persones, de bona part dels municipis i comarques afectades (incloent-hi quatre representants de la CSM del Baix Montseny), van manifestar-se al crit de "Renovables Sí, però NO així" i "Calvet dimissió".

En l'acte van parlar els portaveus de la majoria de les entitats representades, i els organitzadors van llegir el contingut íntegre del decàleg de propostes, elaborat per la Xarxa per la Sobirania Energètica i l'Associació de Micropobles de Catalunya, que podeu llegir en aquesta mateixa pàgina.

Amb posterioritat, s'ha tingut notícia de la convocatòria d'unes quantes concentracions de protesta que es duran a terme a Gandesa, Reus i Falset, demà dia 9 a diferents hores.

D'altra banda, es prepara una gran concentració de protesta que se celebraria el dia 5 de juny, en el marc del Dia Mundial de la Natura, en la qual s'aplegarien totes les reivindicacions relatives a la lluita contra la destrucció del territori.

Seguirem informant de tots els esdeveniments relacionats.

Carles Lumeras

Concentració del 2 de maig a Barcelona

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.