Convocatòria autogestionada
Rotonda d'entrada a Sant Esteve de Palautordera

A la població del Baix Montseny i a les persones que visiten el massís!

Després de tres mesos de confinament ens trobem amb una realitat que alguns han volgut nomenar com “la nova normalitat”. Però, que té de nova aquesta “normalitat”?

Pel que fa a les terres del Montseny no podem dir que albirem cap novetat, com no sigui que tornem a l’antiga “normalitat” corregida i augmentada. Aquest cap de setmana passat hem pogut viure i veure que tornem als mateixos patrons de capteniment de sempre, però, això sí, exacerbats per unes actituds que diríem que semblen gairebé de conqueridors. Això és: desenvolupant les mateixes activitats insostenibles de sempre, però d’una manera més massiva, sorollosa i agressiva, de la que havíem vist fins ara dins el Parc natural del Montseny.

Carreres de motos, amb centenars de màquines fent curses per les carreteres que creuen el massís. Desenes de BTT’s llençant-se per pendents en circuïts improvisats dins d’espais protegits. Cotxes d’alta cilindrada, d’una marca de luxe, fent demostracions de poder motoritzat en carreteres perilloses. Motos d’enduro transitant per camins de muntanya en zones d’alta sensibilitat ambiental, fins i tot agredint veïns.

I que ens aporta tot això? Per a la població que hi viu: soroll, contaminació, risc d’accidents, inseguretat i neguit dels ramats Per als hàbitats i la fauna salvatge que es troba en període de reproducció: intranquil·litat, foragitament, expulsió i fallida de les niades i les cries de les espècies pròpies del Parc. Per als mateixos visitants, més dels problemes que ja pateixen als seus llocs d’origen.

Així doncs, què hem aprés? On s’ha quedat l’apropament a la natura que hom predicava des dels mitjans de comunicació i des dels púlpits d’algunes administracions? Quina part del missatge no hem entès fins ara? Perquè no volem acceptar que amb la salut de la natura hi va també la nostra? I, què pensa fer l’Oficina del Parc per aturar aquest tipus d’activitats dins del Parc natural, per tal de protegir els seus hàbitats, les seves espècies animals i els seus habitants, en comptes de seguir animant a la massificació?

Mentre esperem la resposta i actuació de l’Administració, veïnes i veïns de diferents municipis del Montseny, hem decidit mobilitzar-nos per protegir, preservar i mantenir l’equilibri i la seguretat dins d‘aquest espai natural. Per això sortirem al carrer a informar i sensibilitzar a totes les persones que arriben i visiten el massís durant el cap de setmana.

Ho farem demanant una presència conscient i una circulació, per carreteres i camins, respectuosa amb el medi ambient i amb les persones que hi vivim. Els sorolls estridents dels motors i l’excés de velocitat trenquen l’harmonia d’aquest ecosistema i volem aturar-ho. Gràcies per la comprensió i la contribució a cuidar del Parc Natural.

 

El dissabte 6 de juny ens concentrarem a les 11:00h en diferents punts dels accessos al Montseny per tal de repartir aquesta informació a les persones visitants.

El Montseny és un espai natural que cal protegir, ens hi va la salut i el futur de les generacions joves i de les que hi vindran. Protegim-lo i estimem-lo!

Recordeu, dissabte 6 de juny a les 11:00h ens concentrem a la rotonda d’entrada a Sant Esteve de Palautordera!

També a la Costa del Montseny a la mateixa hora!

Baix Montseny, 4 de juny de 2020

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.