Cicle de Xerrades informatives Què passa al Montseny?

Xerrada Fac. Biologia UB_25-4-18_Skamot Verd
Skamot Verd Fac. Biologia UB

El Pla Especial de protecció del medi  natural i del paisatge del Parc del Montseny,  aprovat l’any 2008, va quedar anul·lat per sentència del Tribunal Suprem el desembre de 2016. Des d’aquell moment la normativa de protecció del Parc ha retrocedit quaranta anys, passant a regir el Pla especial de 1977. Aquesta nova situació ha creat un greu problema d’indefensió pel que fa a la protecció dels espais naturals existents dins del Parc.

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), continuant amb la tasca que va iniciar fa un any a Cardedeu, Sant Celoni i altres localitats del Baix Montseny, ha engegat un cicle de xerrades informatives, davant la passivitat de les Administracions que haurien de treballar per a la recuperació immediata d’aquesta figura de protecció.

En el decurs de les darreres setmanes s’ha dut a terme un periple d’actes informatius, de formats diversos, que han anat repartint-se pel territori (a Santa Ma de Palautordera, Fontmartina, Sant Celoni, la Garriga, Facultat de Biologia de la UB, Viladrau i Arbúcies, p. e.). Ara es continuarà amb una nova xerrada amb noves xerrades a l'Institut Baix Montseny de Sant Celoni, de les quals ja n’informarem degudament.

No aturarem aquesta activitat mentre quedin veïnes i veïns del Montseny sense informació sobre el que està passant. A aquells grups, entitats, associacions i clubs, que estigueu interessats en posar-vos al dia sobre la situació al Montseny, podeu demanar-nos que vinguem a fer xerrades informatives a través d’aquest mateix web o escrivint-nos a info@salvaguardamontseny.cat.

Us hi animem a fer-ho!

No hi ha defensa del territori sense una bona informació!

Xerrada al col·legi l'Avet Roig de Sant Celoni

Sant Celoni, 18 de maig de 2018