Cigonya electrocutada. Foto: Jordi Soler
Foto: Jordi Soler

 

Reproduïm a continuació el comunicat que han publicat avui les companyes d'Ecologistes en Acció i aprofitem per a felicitar-les per la seva tasca en defensa de les aus i contra l'ecocidi provocat per les línies d'Alta Tensió que no compleixen les normatives de protecció de la UE. Ànims i endavant.

Imputats d’Endesa declaren

08 | 03 | 2023

Avui, 9 de març, declaren com a investigats, al jutjat d'instrucció número 1 de Vic, sis directius i representants de l'empresa Edistribució, filial d'Endesa i titular de les infraestructures de torres elèctriques, per un possible delicte contra el medi ambient, un delicte continuat contra la protecció de la fauna, i un delicte continuat d'incendi.

És la primera causa penal a tot l'Estat a la qual declaren com a investigats els directius d'Endesa per l'electrocució massiva d'aus per torres elèctriques de les quals son propietaris.

Hem enviat una nota als mitjans de comunicació. Recordem que Endesa, durant el 2022 ha augmentat el 77% el seus beneficis fins a 2.541 milions €, i que estan comptabilitzades, almenys, més de 33.000 aus electrocutades a l'any a tot l'Estat.

Nota al web: https://www.ecologistasenaccion.org/286604

Moltes gràcies pel teu suport. Ecologistes en Acció és part de l’acusació popular en aquesta causa gràcies al suport de persones com tu per sufragar el cost del procediment.


logo 30è

 

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.