Xerrada sobre l’extracció de gas i petroli amb la tècnica del fracking joan dc., 23/01/2013 - 22:58
La Clau (Sant Celoni)

L’arribada del Fracking a les nostres comarques ha obert el debat sobre els riscos d’aquesta tècnica d’extracció d’hidrocarburs.

Per informar-nos i debatre sobre el Fracking comptarem amb la presència d’en Sergi Solà i l’Eudald Rifà, membres de la Plataforma Aturem el Fracking i del Grup de Defensa del Ter.

(Gratuït, com tot el que organitzem :-p )

Organitza: Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

L'Oil Crash: Per què aquesta crisi no s'acabarà mai? joan ds., 21/04/2012 - 09:34
Sala El Corral (Sant Esteve de Palautordera)

Després de l'èxit de la xerrada que vam co-organitzar a la facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, hem volgut portar l'Antoni Turiel, científic de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC), a la comarca. Fa unes setmanes ja va fer una xerrada a Llinars, co-organitzada per diversos grups de la comarca, i ara, abusant de la seva predisposició, vindrà a St Esteve.

Pels que volgueu posar-vos en antecedents:

El cènit del petroli i el canvi climàtic, una relació complexa...

Arrel del l'acte que vam co-organitzar conjuntament amb Skamot Verd el dimecres passat, l'Antonio Turiel ha escrit al seu blog un article sobre la complexitat de la relació entre el canvi climàtic i el cenit del petroli, així com sobre la importància de no descuidar aquest segon tema, que pot semblar menor front a les conseqüències socials del primer. El podeu llegir aquí:

http://crashoil.blogspot.com/2011/10/quememos-la-tierra.html