Els companys de la Plataforma Stop Kàrting de Llinars del Vallès ens han assabentat de l'acció que preparen pel proper cap de setmana.

Aquí dessota reproduïm l'escrit que ens han tramès.


VINE A LA MANIFESTACIÓ BICICLETADA I MÉS DEL 24 D’OCTUBRE!

La Plataforma Stop Kàrting Llinars, constituïda l’estiu del 2009, i que compta amb més de 1.500 persones i 43 entitats adherides, ens mobilitzem contra el projecte d'implantació d'un circuit de karts internacional, autoritzat per l'ajuntament de Llinars del Vallès i el govern de la Generalitat de Catalunya. Ocuparia més de 13 hectàrees de terrenys no urbanitzables d’especial protecció, classificats com a connector biològic, a tocar de Cardedeu i de Sant Antoni de Vilamajor.

Aquest projecte ha estat tramitat a velocitat sospitosament inusual, i no ha gaudit del consens territorial necessari com pregonen des de diversos departaments de la Generalitat. Els ajuntaments de Cardedeu i de Sant Antoni han aprovat, en sessió plenària, mocions en contra de la seva construcció.

Amb la greu crisi econòmica que patim, és inadmissible que la Secretaria General d’Esports de la Generalitat hagi concedit una subvenció d’1,8 milions d’€ a fons perdut i un crèdit tou de 2 milions d´€ més de l’Institut Català de Finances, que sumen 3,8 milions d´€ de finançament públic per a una activitat elitista i, en cap cas, d’interès “general” com es va argumentar en les tramitacions administratives.

Els perjudicis d’aquest equipament seran enormes per a la població i el medi ambient:

Alt impacte acústic demostrat en un estudi encarregat per l’Ajuntament de Cardedeu i realitzat per la prestigiosa empresa APPLUS que deixa palès que hi haurà zones properes al circuit (residencials i l’escola Ginebró) on s'incomplirà la normativa de la Generalitat. Ni el Departament de Medi Ambient de la Generalitat ni l’Alcalde de Llinars del Vallès han tingut en compte aquest informe.
La mobilitat que es generi incrementarà el soroll, la contaminació atmosfèrica i les despeses dels municipis veïns, que ningú ha considerat.
Amb el trinxament del connector biològic s’està provocant la desaparició de la biodiversitat general,  tan necessària per garantir la qualitat de vida futura

Aquestes agressions no son úniques a Catalunya i és per això que des de la Plataforma Stop Kàrting fem una crida per continuar reivindicant una Catalunya més respectuosa amb el medi ambient i crear espais de trobada per a la defensa comuna del nostre patrimoni paisatgístic.

Us convidem a la BICICLETADA I MÉS! que organitzem el diumenge 24 d’octubre per manifestar que no volem aquest circuit en un connector biològic a Llinars i per dir prou! d’atemptar contra el territori a la nostra comarca i a Catalunya!

Com el Vallès no hi ha res!
Reivindiquem la seva conservació participant en la manifestació BICICLETADA I MÉS

Fidela Frutos, portaveu de la Plataforma Stop Kàrting a Llinars del Vallès
Carles Guinart, portaveu de la Plataforma Stop Kàrting a Cardedeu
Pau Diaz, portaveu de la Plataforma Stop Kàrting a Sant Antoni de Vilamajor

PD: en el document adjunt veure el recorregut de la bicicletada, que també es pot fer caminant, així com una breu explicació dels indrets per on passarà

--
Plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès
ADENC-EdCAgrupació Coral Cardedeuenca, Assemblea Llibertària del Vallès, Associació Cultural l'Esquellot, Associació de Consum Ecològic DDBO, Associació per la Promoció del Transport Públic, Ateneu de Granollers, AV del Centre de Cardedeu, AV de la Granada, AV de l'Estalvi, AV Passeig de la Font dels Oms, AV del Poble Sec, AV de Sant Josep, Banc del Temps de Cardedeu, Cardedeu per un món millor, Cardedeu Vital, Centre d'Estudis del Baix Montseny, Colla Bastonera de Cardedeu, Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, DEPANA, Dia de la Terra-Catalunya, El Pla de la Calma espai de pensament i acció, Gafarrons, cooperativa de consum responsable de Premià de Mar, Grup de Científics i Tècnics per un Futur no Nuclear, "la Coordinadora" de Llinars, Plataforma Salvem Vilalba, El Roure (Dosrius), Ràdio Cardedeu, CO.BAS. Sindicato de Comisiones de Base, Unió de Pagesos Vallès Oriental, + que pólvora, Alternativa Verda, CUP Cardedeu, Els Verds-Esquerra Ecologista, ERC Cardedeu, ERC Sant Antoni de Vilamajor, Gent pel canvi, ICV Cardedeu, Moviment Alternatiu de Llinars (MALL), Partit Socialista d'Alliberament Nacional, PP Cardedeu, Revolta global-Esquerra anticapitalista i Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (PUSA)

bicicletada.pdf (351.55 KB)

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.