Skip to main content

25è aniversari

Activitats relacionades amb el 25è aniversari de la CSM

Dissabte 6 de maig a les 19h, xerrada a Can Ramis (Sant Celoni): Què passa al Montseny? i altres lluites del territori

Benvolgudes i benvolguts,

Avui us anunciem el primer acte públic de la campanya que engeguem des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), per tal de recuperar la normativa de protecció del massís anul·lada per sentència del Tribunal Suprem.

Iniciem aquesta campanya amb una xerrada pública que es durà a terme a la sala Bernat Martorell de Can Ramis (plaça de la Vila de Sant Celoni) el proper dissabte 6 de maig, a la qual hem convidat també als companys de la Plataforma per a la Defensa de Gallecs. Ells ens explicaran la situació de la seva llarga lluita per la preservació d'aquell territori vallesà que, a dia d'avui, resisteix contra tots els intents especulatius que l'amenacen l'han amenaçat.

Posteriorment, la CSM farà una exposició de la situació normativa existent al Montseny, com a resultes de l'anul·lació del Pla Especial i presentarem el vídeo promocional d'aquesta campanya.

Adjuntem sota a questes ratlles el cartell anunciador de l'acte. Us hi esperem!


data: 
Ds, 06/05/2017 - 19:00 - 20:30
Lloc: 
Sala Bernat Martorell de Can Ramis (plaça de la Vila - Sant Celoni)

Celebració del 25è aniversari de La Sitja del Llop-Revista del Montseny

Benvolgudes i benvolguts amics,

Avui tenim el plaer d’informar-vos del programa de celebració del 25è aniversari del naixement de la nostra revista, La Sitja del Llop-Revista del Montseny, del qual ja us havíem donat notícia anteriorment. L’esdeveniment es durà a terme el dissabte 16 d’abril a la Rectoria Vella de Sant Celoni i ha estat concebut com una diada integral.

Al matí hi haurà temps pel debat i la reflexió, en una sessió que tractarà sobre temes com la conservació del territori, concebuda d’una manera polièdrica, i en la qual es tindran en consideració els diferents factors que hi influeixen. Al migdia s’ha previst un dinar popular on podrem ajuntar-nos socis de la CSM, amics, coneguts i totes aquelles persones que segueixen lluitant per la conservació d’aquest massís estimat. I, finalment, a la tarda s’ha previst una mica de xerinola, música i cançons improvisades que recuperen l’estil popular de pobles i masies.

El detall del programa és el següent:Cartell de l'acte

10:30h   Salutació als participants i presentació del Debat sobre la conservació del territori a la Sala d'Actes de la Rectoria Vella de Sant Celoni

11:00h    Intervenció d'en Iago Otero Armengol (Universitat Humboldt de Berlín): Abandonament de la terra i retrobament

11:45h    Intervenció d'en Jordi Bartolomé i Filella (Universitat Autònoma de Barcelona): Pasturar als boscos per a prevenir incendis

12:30h    Recés (break cofee)

12:45h    Intervenció d'en Marc Castellnou Ribau (Bombers de la Generalitat - GRAF): Entenent el nostre lloc en una terra que crema

13:30h    Debat

14:00h    Actuació dels bastoners del Casal Quico Sabaté
              
14:30h    Dinar popular als jardins de la Rectoria Vella, a càrrec d'Escudella Molotov.

16:00h    Actuació musical del grup Cor de carxofa.

En el cas que volguéssiu quedar-vos al dinar popular, cal apuntar-s'hi a l'aplicació que trobareu en aquesta mateixa pàgina a partir del dimarts vinent. Adjuntem el cartell anunciador amb més detalls (cliqueu la imatge per veure'l ampliat)

Us hi esperem!

data: 
Ds, 16/04/2016 - 10:30 - 19:00
Lloc: 
Rectoria Vella de Sant Celoni

Ressenya fotogràfica de l'acte a Sant Celoni per celebrar el 25è aniversari de la CSM

El dissabte 17 de desembre es celebrà l'acte de cloenda del 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny. L'acte va ser molt entranyable tant per la seva significació, com per les intervencions dels participants. Volem compartir algunes de les fotos que vàrem prendre amb tots vosaltres. Ací les teniu:

(pd.: també les trobareu al facebook)

Pancarta a la llibreria Tretzevents

Un tast de Sitges

Bastoners

Bastoners

Bastoners

Acte de cloenda del 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

Posted in

data: 
Ds, 17/12/2011 - 16:30 - 19:30
Lloc: 
Sala d'actes Unnim, c/ Sant Josep, 87, Sant Celoni (Baix Montseny)

Acte de cloenda del 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny - 17 de desembre a Sant celoni

Programa de la cloenda del 25è aniversari de la CSM Arribem a la fi dels actes commemoratius del 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny.

Durant els darrers tres mesos hem dut a terme, a uns quants punts de la geografia montsenyenca, diferents activitats relacionades amb la conservació dels seus espais naturals, dels seus valors històrics i de la seva particular projecció cultural cap el món.

També, però, hem tractat de vincular la nostra manera d’entendre la defensa del territori, amb els problemes, més generals, que plantegen el canvi climàtic, la crisi econòmica i la crisi energètica que s’albira en un horitzó ben proper.

Som conscients que ens resta molta feina per fer i que haurem de seguir bregant, tant o més que ho hàgim pogut fer fins ara. Avui però, no us escrivim per parlar de les tasques pendents, sinó perquè volem anunciar-vos l’acte de cloenda que hem preparat per acomiadar aquest 25è aniversari.

L’acte serà en part reivindicatiu però, principalment, hem volgut donar-li un caire cultural i lúdic perquè també tenim dret a divertir-nos tots plegats. Així doncs, us oferim a continuació el programa complert del dia 17 de desembre, amb el desig que us complagui i que puguem comptar amb la vostra/teva presència.

Ací teniu el programa complert:

16:30h: Recepció dels assistents amb ball de bastons.
        Colla bastonera Quico Sabaté.

Lloc:   Plaça de la Vila de Sant Celoni

17:00h Presentació de l'acte de cloenda del 25è aniversari de la CSM
     •  Intervenció d'en Manolo Tomàs, portantveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.
     •  Projecció del reportatge Crida del Montseny, obra del fotògraf naturalista Jordi Novell.
     •  El pintor Perejaume presentarà el seu poemari Pagèsiques.
     •  Projecció del documental Félix i Nati: la història del suro i del carbó, dels cin

 

eastes Lydia Zimmermann i Isaac Racine.
     •  Tast de productes de proximitat del Montseny per a tots els assistents.
Pancarta anunciant la cloenda, a la llibreria Tretzevents de Sant Celoni

Lloc:  Sala d ? actes d’ Unnim, carrer de Sant Josep, 87. Sant Celoni.

Junta de govern
Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

 

data: 
Ds, 17/12/2011 - 16:30 - 19:30
Lloc: 
Sala d'actes d'Unnim, c/ Sant Josep, 87, Sant Celoni (Baix Montseny)

L'estat dels nostres rius. El cas de la Tordera // rectoria de Riells de Montseny // Diumenge 13 de novembre a les 12h

Benvolguts amics i amigues,

Després de la presentació de la CSM a la UVic, amb la participació del Dr. Pladevall, ens disposem a celebrar l'acte que hem preparat pel proper dia 13 de novembre (diumenge), a les 12h, a Riells de Montseny.

Aquest cop, el biòleg i naturalista Enric Badosa ens explicarà la situació actual d'un riu emblemàtic del nostre Montseny com és la Tordera.

L'actualitat del tema és evident, més tenint en compte les notícies aparegudes a TV3 la darrera setmana, que anunciaven l'aturada total de la planta dessaladora de Blanes, notícies que posen en qüestió, un cop més, les obres de canalització efectuada per l'ACA i Aigües Ter-Llobregat a través de la llera de la Tordera, obres que van comportar la destrucció d'un bon nombre d'habitats protegits.

Us convidem a participar-hi i us informem que els nostres amics de l' AA VV de Riells de Montseny, que col·laboren amb l'organització d'aquest acte, ens preparen una torrada de castanyes per a obsequiar els assistents a l'acte.

Us hi esperem!

 

 

data: 
Dg, 13/11/2011 - 12:00 - 13:30
Lloc: 
Rectoria de Riells de Montseny

El patrimoni històric al massís del Montseny. Apunts i propostes

Ponència a càrrec del Dr. Antoni Pladevall i Font

I presentació de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny a càrrec d’en Carles Lumeras, president de l’entitat.

data: 
Dc, 26/10/2011 - 12:00
Lloc: 
Vic, Universitat de Vic, Campus Torre dels Frares, c/de la Laura, 13; Aula T113

Debat sobre el futur energètic i el canvi climàtic // 25è aniversari de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny // Facultat de Biologia (Universitat de Barcelona)

Benvolguts amics,

Avui tenim el plaer d'anunciar-vos l'acte que se celebrarà el proper dimecres 19 d'octubre, en el marc de la celebració del 25è aniversari de la constitució de la C S M i en col·laboració amb els companys de l'Skamot Verd  de la Facultat de Biologia (UB).

Ateses les circumstàncies actuals, creièm que el contingut del debat que presentem serà d'un interès especial per a tothom.

Esperem la vostra assistència.

data: 
Dc, 19/10/2011 - 16:00 - 18:00
Lloc: 
Av. Diagonal, 645, Barcelona, Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona

Visita guiada als Castells de Montclús i de Fluvià

Visita guiada als Castells de Montclús i de Fluvià a càrrec de l’arqueòleg Lluís Vila, d’Estrats.  

El Montseny conserva un patrimoni cultural sovint poc conegut però que és prou interessant per descobrir?lo tot passejant i per conèixer?lo  per gaudir?ne  i  valorar?lo.  En  aquesta  zona,  la  qual  podríem  anomenar  com  la  vall  de Palautordera,  hi  destaquen  el  Castell  del  Montclús  i  el  de  Fluvià,  així  com l’arquitectura  d’alguns  dels  masos  i  l’església  parroquial  de  Sant  Esteve, d’origen romànic.  

Adjuntem el fulletó explicatiu ;-)
 

data: 
Dg, 09/10/2011 - 10:00 - 13:00
Lloc: 
Sant Esteve de Palautordera - Pça. Santa Margarida

Excursió guiada a l'ermita de l'Erola (camí a Sant Segimón)

A càrrec d'en lluís Pagespetit, de Viladrau Educació.

L'Ermita, situada a 900 metres d'altitud, enclavada en un bell rodal de castanyers a mig camí de Viladrau a Sant Segimon. Els primers documents sobre l'ermita daten de l'any 1571. L'edificació actual data del segle XVII. Així, a la llinda de la porta d'entrada, al costat de la porta de l'ermita, hi ha gravada la data de 1621. Aquesta casa era utilitzada pels ermitans de Sant Segimon els mesos de novembre a maig, quan el fred feia més difícil viure el santuari. Destaca la típica i acollidora porxada que decora l'entrada de l'edifici.

Farem una Sortida-passejada fins a l'ermita. Quan  arribem  a  L'Erola  tindrem  cantada  de  la  Coral    Estrella de Tona.

Presentació del projecte de custòdia i de l'inventari dels castanyers centenaris del vessant nord del Matagalls, amb amb pica-pica a l'Erola per a cel·lebra-ho.

data: 
Dg, 25/09/2011 - 10:00 - 14:00
Lloc: 
Plaça Major de Viladrau
Contingut sindicat